Turnaj "O pohár starostky Radiměře 2009"

17.07.2009 12:13

  

POHÁR ZŮSTAL SENZAČNĚ DOMA

Lepší zakončení fotbalové sezóny si naši mladí fotbalisté nemohli snad ani přát. V sobotu 27. června od 9 hodin nastoupili do premiérového ročníku žákovského turnaje „ O pohár starostky obce Radiměř“. Mezi konkurencí dalších sedmi týmů by byl pro nás úspěch postup ze skupiny. Los nám přisoudil za skupinové soupeře družstva z Borové(OS 7+1), Žichlínku a Řetové(OP ÚO). Ve druhé skupině se utkaly týmy ze Svitav(1.třída PK), Hradce nad Svitavou(OP SY), Opatova(OS SY) a Olešnice na Moravě(OP Blansko). Naši borci jistě nebyli favorité na postup, ale postupové naděje začali mít konkrétní obrysy po prvním zápase, který skončil vcelku jasně 3:0 po výborném výkonu a 2 gólech Václava Koláře a 1 Michaela Souška. Z druhého zápasu jsme měli velké obavy, neboť náš další soupeř Žichlínek deklasoval Řetovou 6:0. Soupeř se prezentoval sebevědomou, agresivní a velmi technickou hrou. Naši proti fotbalovějšímu  soupeři nasadili svou největší zbraň – výbornou obranu a velkou bojovnost. Body jsme neuhájili, ale výsledek 0:1 byl pro nás, vzhledem k vývoji ve skupině, přijatelný. Třetí a poslední zápas ve skupině rozhodoval o šťastných postupujících a těch, kteří budou bojovat o čestné umístění na 5. až 8. místě.

Už od prvních minut bylo znát, že nás nečeká jasná výhra, jak někteří před zápasem předpokládali. Houževnatý soupeř a úbytek našich sil udělalo ze zápasu drama o bytí či nebytí.

Štěstí se ale nakonec přiklonilo na správnou stranu a po protržení střelecké smůly a gólu Michala Šmerdy jsme vyhráli 1:0. Velká radost byla na světě. Postup z druhého místa ve skupině A nám přisoudil vítěze skupiny B rezervu Svitav. Po hodinové pauze před semifinálovými boji nastoupilo naše družstvo jako vyměněné. Nabití energií a euforií z postupu vlétli na soupeře ze Svitav bez respektu a strachu ze jména. Soupeře tlačili a gól visel na vlásku. Nic na tom nezměnila ani průtrž mračen a vydatný déšť. Rozhodčí Lukáš Hořínek nechal pokračovat v zápase a dobře udělal. Tři minuty před koncem zápasu na těžkém terénu zaúřadoval náš kapitán Patrik Švonc a protlačil míč do sítě – 1:0. Konec zápasu spíš připomínal zápasy v blátě a k ohrožení branek už nedošlo. Postup do finále – zázrak číslo 1- byl tu! Ve finále nás už netrpělivě čekal známý soupeř Žichlínek. Jeho hladký postup 5:0 přes Olešnici byl pro nás určitým mementem. Kluci však si další porážku nepřipouštěli. V kabině padala hesla jako: „Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky“ nebo „Můžou nás porazit, ale ne porážet“ atd. Finálový zápas a zápas ve skupině byly jako den a noc. Obrázek hry se zcela změnil. Radiměřští byli lepším týmem a bojovali o každý míč a prezentovali se zodpovědnou obranou, rychlou kreativní a  kombinační útočnou hrou. První gól padl po kombinaci dvou Michalů. Michal Šmerda se obtočil kolem obránce a naservíroval míč Michaelu Souškovi, který jej poslal do sítě. Poté jsme se mírně zatáhli - hlavně neinkasovat a čekat na „brejk“. A ono to přišlo! O chvíli později utekl obraně soupeře Michal Šmerda a dal druhý uklidňující gól. Soupeř se však nevzdával, ale narážel na perfektně postavenou obranu vedenou Patrikem Švoncem v čele a výborným gólmanem Filipem Janků, který nás v turnaji držel svými zákroky a v 5 zápasech inkasoval pouze 1 branku.

Velké díky patří též našim fanouškům, kteří zvláště v semifinále a ve finále povzbuzovali naše hráče a vytvořili opravdu krásnou fotbalovou kulisu. Konečným hvizdem Zdeňka Vodehnala vypuklo fotbalové šílenství a velká euforie z opravdu senzačního vítězství. Hoši děkujem!!!!!!!!

Předávání cen za 5. až 8. místo se chopil předseda TJ Radiměř pan Josef Češka a předání cen, medailí a poháru se ujali zástupci obce(starostky obce) pánové Harašta a Kudláček.

Děkujeme všem účastníkům a organizátorům turnaje za spolupráci a sponzorům (MAX Reality, Obec Radiměř) za podporu.

 

 

Turnaj v číslech:

 Skupina A                                                                                  

RADIMĚŘ

BOROVÁ

3:0

ŽICHLÍNEK

ŘETOVÁ

6:0

RADIMĚŘ

ŽICHLÍNEK

0:1

BOROVÁ

ŘETOVÁ

0:0

RADIMĚŘ

ŘETOVÁ

1:0

BOROVÁ

ŽICHLÍNEK

0:3

Pořadí skupiny A:

 

1. ŽICHLÍNEK         10:0                  9 bodů

2. RADIMĚŘ            4:1                  6 bodů

3. BOROVÁ              0:6                  1 bod

4. ŘETOVÁ               0:7                  1 bod

 

 

 

Skupina B

OLEŠNICE N. M.

HRADEC N. S.

2:1

OPATOV

SVITAVY „B“

0:0

OLEŠNICE N. M.

OPATOV

0:0

HRADEC N. S.

SVITAVY „B“

0:2

OLEŠNICE N. M.

SVITAVY „B“

0:0

HRADEC N. S.

OPATOV

2:0

 

 

 

 

 

 

 

Pořadí skupiny B:  

1. SVITAVY „B“                  2:0        5 bodů

2. OLEŠNICE N. M.              2:1       5 bodů

3. HRADEC N. S.                 3:4       3 body

4. OPATOV                        0:2        2 body

 

 

ZÁPASY O UMÍSTĚNÍ:

 

 

SEMIFILÁLE O 5. – 8. MÍSTO                                 

HRADEC N. S.    -       ŘETOVÁ             1:0

BOROVÁ            -      OPATOV             1:0

 

SEMIFINÁLE O 1. – 4. MÍSTO 

ŽICHLÍNEK        -      OLEŠNICE N. M.    5:0

RADIMĚŘ         -      SVITAVY „B“        1:0

 

o 7. místo:   OPATOV           -     ŘETOVÁ                  1:1 (0:2 na pen.)

o 5. místo:   BOROVÁ          -      HRADEC N. S.         1:0

o 3. místo:   SVITAVY „B“    -     OLEŠNICE N. M.       1:0

 

Finále o 1. místo:  RADIMĚŘ – ŽICHLÍNEK          2:0

 

DSCN5232.JPG

 

Naši zlatí hoši(zleva stojící: trenér Roman Škranc, Adam Škranc, Ondřej Vach, Václav Kolář, Patrik Švonc, Michael Soušek, Ladislav Kollár, Michal Šmerda, Rostislav Talacko, Jiří Prchal, Tomáš Ficker, trenér Radek Škorpík, v podřepu zleva: Martin Němec, Věra Prchalová, Lukáš Kačurik, Jiří Kolář, ležící: Filip Janků)    

 

Fotogalerie z turnaje

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© Copyright 2012 TJ Radiměř | webdesign Tomáš Trnečka